Foto: SVT

Fler bilbränder på Bäckby

Uppdaterad
Publicerad

För andra natten i rad brann bilar på Bäckby i natt. Tre bilar skadades varav två blev totalt utbrända.

Polisen fick larmet en stund efter midnatt. Den här gången var det på Dragverksgatan som någon tänt på en bil. Bilen brann kraftigt och elden spred sig till ytterligare två bilar som stod parkerade intill. Polisen har inte någon misstänkt för brottet men hoppas att det kan komma in tips under dagen.

– Det var ju mycket folk på plats i samband med händelsen. Ingen gav sig till känna då men det kan ju komma i efterhand att man kontaktar oss, säger Ivan Åslund, vakthavande vid polisen Västmanland.

Det var aldrig någon risk för att branden skulle sprida sig vidare till några byggander. Två bilar totalförstördes medan den tredje fick utvändiga skador.

Inte ovanligt

– Det brinner ju ganska ofta bilar på Väster. De felsta bilbränder vi har är på Bäckby eller Råby, säger Åslund.

Varför bilar i området med jämna mellanrum bränns vet polisen däremot inte.

– Bilbränder kan ju handla om allt från försäkringsbedrägerier till hämd eller att någon anlägger bara på kul. Vad det skulle röra sig om i det här fallet vet vi inte, säger Ivan Åslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.