Foto: Ur polisens utredning

Flera vittnade om höga skrik

Uppdaterad
Publicerad

En ur personalen på Ikea som blev vittne till vansinnesdådet hördes i rätten som vittne under eftermiddagen.

Klockan 13.30 på onsdagseftermiddagen återupptogs förhandlingen. En eftermiddag som bestod av flera vittnesförhör.

Det första vittnet som var kallat, var en kvinna som arbetar på Ikea. Hon berättar att hon befann sig på lampavdelningen när dådet inträffade på husgerådsavdelningen den 10 augusti vid 13-tiden.

Knivdådet på Ikea

– Jag hör höga skrik och går till avdelningen för att höra vad som hänt. På väg till avdelningen möter jag en annan kvinna som säger ”Det här vill du inte se”, säger den anställde i tingsrätten.

Vidare berättar kvinnan att det först är när hon kommer fram till kvinnan som ligger på golvet, som hon upptäcker att kvinnan har en kniv instucken i sig. 

– Jag lyfter upp hennes huvud, och bara sekunder efteråt blir hon tung, säger vittnet.

”Ta fast honom”

Ytterligare en kvinna hördes under eftermiddagen som vittne till händelsen. Hon befann sig på husgerådsavdelningen och hörde kraftiga skrik, som kom från en äldre kvinna och en man. Skriken ska ha kommit kort efter varandra. För att ta reda på vad som har hänt gick hon fram till brottsplatsen, där hon såg de två skadade. Kvinnan vittnade om att hon samtidigt såg en man i en gul tröja.

– Ta fast honom, sa jag till andra, berättar kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Ikea

Mer i ämnet