Foto: SVT

Full rull(e) hos derbyn

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar jakten tillbaka till Elitserien för Västerås Roller derby. Nästa helg är det seriepremiär för division 1. Samtidigt upplever klubben ett explosionsartat ”nyintresse”.

24 nya spelare har rullat in hos Västerås Roller derby den här hösten. Det innebär att klubben plötsligt fördubblat sitt medlemsantal.

– Det är så mycket mer än bara sport. Det är så mycket identitet, attityd, att våga vara cool och stark och svettas. Och vara ful, det gör ingenting. Man får ett blåmärke men man skakar bara av sig och kör. Det är häftigt! säger Jennie Sundell, en av nykomlingarna.

Nya idrottare

– Jag tror främst att det handlar om att vi når ut till gruppen kvinnor, mellan 19 och 40, som kanske inte har hållit på med idrott tidigare men som nu har hittat något som passar dem, säger Maja Torstensson, Västerås Roller derby.

Nykomlingarna kommer inte att finnas med i A-lagstruppen som har seriepremiär den 17 oktober. Men klubben ser möjligheter på sikt.

Vill starta B-lag

– Det betyder jättemycket att det kommer så många nya personer som är taggade på det här med Roller derby. Det ger oss i A-laget ny energi och möjligheten att kunna få in nya spelare i laget.

– På sikt kan det här innebära att vi kanske kan ha både ett A- och ett B-lag i föreningen, säger Maja Torstensson, Västerås Roller derby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.