Fyra gripna efter smitningsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har gripits misstänkta för bland annat ringa narkotikabrott och olovligt avvikande från trafikolycksplats sedan en bil kört på en 13-årig pojke och smitit från olycksplatsen.

Strax före åtta på fredagskvällen blev en 13-årig pojke påkörd av en bilist på länsväg 256 vid Ängelsberg. Bilen smet från platsen och pojken fördes, med misstänkt armbrott, till akuten av sin pappa.

Bilen körde i riktning mot Västerfärnebo och kunde stoppas av polisen kappt tjugo minuter senare i Salbohed. I bilen färdades fyra personer i trettioårsåldern, samtliga visade tecken på narkotikapåverkan.

Personerna i bilen fördes till polishuset för provtagning och förhör. Passagerarna är i nuläget misstänkta för ringa narkotikabrott. Föraren misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, olovlig avvikande från brottsplats och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.