”Idrott ska vara kul annars har vi ju misslyckats”

Uppdaterad
Publicerad

På Västmanlands idrottsförbund känner man till de negativa siffrorna i SVTs undersökning om ungdomsidrott. Problemen ser dock olia ut beroende var man bor i länet.

– Vi måste ju förändras med det övriga samhället. Idrotten måste hänga med i det nya så att vi är med på de nya idrotterna och andra sätt att träna, vi behöver vara mer flexibla, säger distriktidrottschef Maria Engelfeldt.

Problemen ser dock lite olika ut beroende var man bor i länet.  I de små orterna fattas det folk i klubbarna för att få ihop lag medan man i de större städerna har problem med att få hallar att träna i.

Facebook och Instagram

Även föräldrar har ett stort ansvar att få unga känna lust till att idrotta på sina egna villkor menar Maria Engelfeldt.

– Det verkar väldigt viktigt att lägga ut på Facebook och Instagram att ens barn har vunnit och kanske i allt för unga åldrar och det blir ett trissande, vad var det som var det viktiga? att det var roligt på träningen eller var det att de vann? Och det behöver vi dämpa, det viktiga med idrotten är att alla ska vara med och ha roligt, avslutar Maria Engelfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.