Foto: SVT Nyheter

Ingen internutredning mot misstänkt polis

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att det inte blir någon intern utredning inom polisen efter dödsfallet på vuxenpsykiatrin i Västerås i december.

Det blir ingen intern utredning inom polisen efter dödsfallet på vuxenpsykiatrin i Västerås i december, då en 28-årig man dog efter en polisinsats.

En åklagare har tidigare beslutat att inte väcka åtal mot poliserna, och efter att en jurist granskat ärendet så blir det inte heller något arbetsrättsligt efterspel inom myndigheten.

Personen, en 28-årig man, var intagen och blev akut paranoid och våldsam.  Personalen ringde polisen vilket är mycket ovanligt eftersom de är vana att ta hand om svåra patienter själva.

Fem eller sex poliser var närvarande vid ingripandet. När sedan personalen skulle ta över och lägga honom i bältessäng var han livlös och men påbörjade  hjärt- och lungräddning.  Efter cirka 20 minuter fördes mannen till intensiven, där han sen dödförklarades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.