Innebandycup med rekorddeltagande

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges största 3-dagars-cup i innebandy har i helgen spelats i Västerås. En cup där det är lika viktiga att ha kul utanför som på planen.

Mälarenergi Cup spelades för sjunde gången i Västerås. Ett ständigt växande arrangemang som i år samlat 6.500 spelare och ledare. Till det är det på totalen runt 15.000 personer som kommer in för att se matcherna.

– Sporten växer ju hela tiden och vi som arrangörer och cup har också vuxit med detta de senaste åren, säger Tony Wetter som är cupansvarig under helgen.

Han poängterar att det inte bara är spelet som är det viktiga med cupen utan också allt som händer runt omkring som gör det möjligt att träffas och ha kul även utanför innebandyplanen.

De senaste tre åren har antalet anmälda lag ökat drastiskt, från 150 till årets 340 lag, och mest ökar antalet tjejlag.

– Uppenbarligen så gillar man konceptet med att både spela innebandy och samtidigt ha kul på sidan om så jag tror det kanske passar många tjejlag att komma hit och ha kul, säger Tony Wetter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.