Köpingbon hyllades på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen landade hela Svenska handikappslandslaget på Arlanda, efter att ha tillbringat drygt en vecka i Los Angeles där de tävlade i Special Olympics World Summer Games. Det var en förväntansfull och känslosam stämning bland familj, släkt och vänner som hade samlats för att få träffa sin guldhjälte, Alexander Engström.

Alexander landade på Arlanda med två guld och ett silver. Silvret fick han och truppen när de spelade sin första match i fyrmannaspelet och första guldet fick han tillsammans med lagkamraten Thomas Andersson från Skövde, i dubbeln. Alexander Engström fortsatte att leverera och tog guld även i singelmatchen, och är nu special olypmics world-medaljör i bowling.

Hur ska du fira?

–  Jag ska åka hem till mamma, eller så ska vi åka hem till mig, säger Alexander Engström.

Engström har redan sitt andra mål i sikte, och det är att snart delta och vinna bowling-SM i Västervik.

Se inslaget ovan för att se hela intervjun och när han hyllas av sina närmsta.

Vi träffade även Alexander under en träningsmatch i Köping, innan han åkte i väg. Klicka här för att höra vad han sade då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.