Foto: SVT/Arkiv

Kvinnokliniken får större lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer kvinnokliniken i Västerås att få större lokaler för dagsjukvården. Landstingsstyrelsen har godkänt en ombyggnation av lokalerna som beräknas att kosta drygt fem miljoner kronor.

Hus 17 vid Västmanlands sjukhus ska byggas om. Dit ska nu kvinnokliniken flytta och får därmed mer plats för sin dagsjukvårdsverksamhet.

Landstingsstyrelsen har nu godkänt planerna att bygga om och flytta verksamheterna.

– Kvinnoklinikens dagsjukvård behöver större lokaler. I och med att Onkologklinken flyttar sin administration till en ny modulbyggnad öppnar sig en möjlighet att samtidigt lösa Kvinnoklinikens lokalproblem, vilket är positivt både för patienter och medarbetare, säger landstingsrådet Andreas Porswald (MP).

Det är onkologklinikens administration som i dagsläget ligger i hus 17 som ska flytta till en modulbyggnad. Sedan kan kvinnokliniken ta över lokalerna.

Hela ombyggnaden och flytten beräknas att kosta 5,1 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.