Tog på kvinnans bröst och hals Foto: SVT/Arkiv

Två våldtäksförsök i Västanfors

Uppdaterad
Publicerad

I helgen tafsade en 24-årig man på en kvinna under gudstjänsten. Förra helgen, och helgen före det, utsattes två kvinnor för våldtäktsförsök i närheten av kyrkan.

Det var vid tretiden natten till lördag som polisen fick in ett larm om att en man ofredat en kvinna sexuellt under en nattlig gudstjänst. Mannen ska ha tagit på hennes bröst och hals.

Mannen identiferades och är nu misstänkt för sexuellt ofredande.

I ankytning till kyrkan, vid hembygdsområdet ska två kvinnor i 20-års åldern ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök förra helgen,och även helgen före det, båda våldtäktsförsöken ska ha skett vid midnatt.

Ingen misstänkt

I nuläget finns det ingen misstänkt, men polisen utreder nu om alla tre händelserna kan ha någon koppling till varandra.

– Vi tittar så klart på det, men av de uppgifter som vi har fått fram hittills så ser vi inte att våldtäktsförsöken kan ha någon koppling till helgens händelse. Men vi är bara i inledningen i utredningen och vi kan inte utesluta någonting, säger Lars Jansson, förundersökningsledare vid Fagerstapolisen.

Vad har gärningsmannen haft för tillvägagångssätt?

Det kan vi inte uppge med tanke på att det är sådant brott och vi vill skydda målsägande, säger Lars Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.