Det var mycket halt på vägarna i norra Skåne under måndagskvällen. Foto: TT/Arkiv

Många trafikolyckor i halkan

Uppdaterad
Publicerad

Vintern kom över natten och det ställde till det för många som var ute med bilen under morgonen. Polisen uppmanar nu trafikanterna att ta det lugnt på vägarna.

Många trafikanter blev överraskade av vinterväglaget i morse. Det visade ett flertal halkolyckor på länets vägar.

På riksväg 66 strax norr om Surahammar har en lastbil kört in i mitträcket vid halv åtta-tiden på morgonen. Lastbilen har snurrat runt och står dumt till. Nu väntas bärgning och fram till dess kan andra trafikanter passera – men med reducerad fart.

Kort tid senare har en lastbil kört av vägen på E18 vid Gräsnäs, Kungsör. Ingen skadades vid olyckan och lastbilen ska nu bärgas från platsen.

Också på E18 men i Västerås har en personbil åkt av vägen vid Bäckby. Orsaken till olyckan är även här väglaget som är moddigt och halt. Ingen skadades vid olyckan.

En tredje olycka inträffade vid kvart i åtta-tiden på E18 vid Orresta. En personbil har kört in i mitträcket och snurrat runt. Ingen person är skadad men bilen står mot körriktningen. Bilen orsakar en hel del trafikproblem och det ena körfältet är avstängt medan bärgning sker.

Polisen uppmanar trafikanterna nu att ta det lite extra lugnt på vägarna med tanke på förutsättningarna.

– Det är moddigt och halt på vägarna och det är viktigt att ta det försiktigt nu, säger Maria Rupla på polisen i Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.