Västeråssonen Magnus Ulfstedt är basist i hårdrocksbandet Eclipse som tävlar i Gävle. Foto: Benitha Källberg

Melodiös rock först ut i sista deltävlingen

Uppdaterad
Publicerad

I melodifestivalens sista deltävling i Gävle den 27 februari kliver hårdrocksbandet Eclipse upp på scen som första akt.

Gruppen är debutanter i schlagersammanhang men har rutin som band, första albumet The truth and a little more släpptes 2001.

– Att få tre minuter att visa upp sig för tre miljoner tittare, det är klart att man inte tackar nej, berättar gruppens basist Magnus Ulfstedt när SVT Västmanland når honom för en intervju.

Magnus Ulfstedt är född och uppvuxen i Västerås och har även kopplingar till Surahammar men flyttade ifrån länet för tjugo år sen.

– Det känns alltid som hemma när jag kommer till Västerås fast det ser ju inte likadant ut. Det har ju förändrats en del sen jag flyttade från stan, skrattar Magnus.

”Du är ju duktig på gitarr”

Magnus Ulfstedt började som trummis i bandet men efter att sångaren Erik Mårtensson konstaterat att Magnus var duktig på att spela gitarr tyckte Erik att Magnus skulle börja spela bas istället och så blev det. Eclipse spelar melodiös hårdrock, en genre som fått en växande fanskara tack vare kultstatus och spridning på internet, menar basisten.

Låten de kommer att spela heter Runaways och Magnus beskriver den som catchy och upptempo.

– Det är ingen ballad utan raka motsatsen, den passar bra i sammanhanget men skulle lika gärna vara med på vår senaste platta, berättar Magnus Ulfstedt.

Ingen konkurrens

I den fjärde och sista deltävlingen medverkar bland andra Martin Stenmark, Linda Bengtzing och Molly Sandén men på frågan vilken som de ser som största konkurrenten svarar Magnus så här:

– Vi ser ingen som konkurrent för vi är enda rockbandet men vi har hamnat med många folkkära favoriter fast vi hoppas på att våra fans kommer att stötta oss hela vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.