När de nya mynten införs i Sverige måste man komma på en annan lösning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Myntautomater är på plats

Uppdaterad
Publicerad

När parkeringsavgifter infördes på Lögarängen och Öster Mälarstrand sparkade västeråsarna bakut. Det gick inte att betala med mynt, men det har det blivit ändring på.

I våras satte Västerås kommun upp parkeringsautomater vid Lögarängsbadet och Öster Mälarstrand. Orsaken var att man ville få ordning på parkeringsproblemen.

Många blev upprörda över att behöva betala parkeringsavgift och dessutom var det bara kortbetalning som gällde. Något som kommunen nu har ändrat på.

– Det var tekniska inkörningsproblem med att få den kortautomaten att fungera, säger Ulf Palm, kommunikatör Västerås stad.

Har den nygamla myntautomaten något med alla medborgares invändningar?

– Det spelar in också. Men det är här det har varit mest problem med tekniken. Borta på Östermälarstrand har det inte varit lika stora problem. Det är därför vi placerade myntautomaten här på Lögarängen, säger Ulf Palm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.