Foto: SVT/Arkiv

Polisen varnar för bedragare

Uppdaterad
Publicerad

Två äldre män i Västerås har den senaste tiden blivit utsatta för bedrägeri. Nu går polisen ut med information om händelserna och vill uppmana folk att vara observanta.

De äldre männen som drabbades av bedrägerierna har blivit uppringda av en person som säger sig vara ett barnbarn eller barnbarnsbarn.

Vidare uppgav bedragaren att den hade problem med bilen och behövde pengar till bärgning. Personen sa även att en kompis skulle hämta pengarna. Kort tid därpå fick de båda äldre männen besök av en för dem okänd person som genom det har kommit över männens kontokort och koder.

En av männen blev av med 14 000 kronor och den andre med 65 000 kronor.

Polisen vid bedrägerisektionen ser mycket allvarligt på den här typen av brott och att utreda ärendena är prioriterat.

Nu uppmanar polisen folk att vara vaksamma. Har man blivit utsatt för bedrägeri är det viktigt att anmäla.

Om det är akut, till exempel om bedragaren fortfarande är kvar i bostaden, ring 112. Annars kan brottet anmälas till polisen via telefonnummer 114 14 eller genom att besöka en polisstation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.