Foto: SVT

Premiär för ny dockteater

Publicerad

I år firar Dockteaterfabriken i Västerås tio år. Den är stadens enda professionella dockteaterkompani, och på måndag har den nya föreställningen, ”Maja och Bobbo”, premiär.

– Det är jätteroligt. Vi startade i Västerås för tio år sedan, med en föreställning som hette ”Lilla kanins semesterresa”, och sedan har vi gjort tio föreställningar tillsammans under de här åren, säger Pia Holmqvist, dockspelare.

Teatern ”Maja och Bobbo” kommer att spelas för första gången på måndag i Bäckby bibliotek klockan nio. Det är en teater som riktar sig till barn mellan tre och sju år gamla.

– Den är menad för små barn, men det är en familjeföreställning också, så föräldrar kan komma tillsammans med sina barn och ha det roligt, säger Hugo Catolino.

Huvudsyftet med teatern, enligt dockspelarna, är att lära barn att mer om vänskap och konsten att säga förlåt.

– Vi har tänkt att barnen ska fundera och känna igen sig i att när man gör något som inte stämmer ska man be om förlåtelse, säger Hugo Catolino.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.