Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Richie Ramone på turné i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Rocklegendaren Richie Ramone från rockbandet Ramones är på besök i Sverige för ett turnéstopp i Sala.

När Richie Ramone dyker in på SVT:s redaktion med sitt band stannar de på en kopp kaffe. De ska spela en konsert på Rockbar i Örebro på fredag och på Rockland i Sala på lördag.

Gillar turnelivet

När han tänker tillbaka på sin tid tillsammans med orginalmedlemmarna från rockbandet Ramones har han svårt att nämna något hans minns allra mest, det finns för många munnen. Han spelade tillsammans med dem i fem år.

– Det var väligt roligt att hänga med dem, en underbar upplevelse, säger Richie Ramone.

Alla orginalmedlemmar lever inte längre så idag spelar han med tre nya bandmedlemmar. Nu är de är ute på en mindre Sverige-turné där de bland annat stannar i Sala.

– Turnelivet är bra. Man åker runt och träffar så mycket olika typer av människor och får uppleva kultur och mat, jag gillar det, säger han.

Viktigt att spela för fansen

Han har turnerat i över 30 år och han menar på att livet på turné ofta ser likadant ut.

– Man sover på hotell, man åker bil, man festar. Och så spelar man såklart.

Han tycker att fansen påverkar honom mycket och han beskriver dem på ett positivt sätt.

– Fansen ger mig mycket energi. Skivbranschen ser så annorlunda ut idag, eftersom man säljer inte så mycket skivor längre. Man måste åka ut mer och spela. Det sliter en del, men det är också viktigt för fansen att få se oss spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.