Tågtrafiken kan rulla igen enligt ny prognos på måndag den 9/11 kl 18:00 Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Tågtrafiken förbi Sala kan rulla på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverkets reparationer efter tågurspårningen i Sala drar ut på tiden. Ny prognos för att vara klara med dem är nu måndag kväll.

Tågtrafiken förbi Sala kommer att kunna dra igång först under måndagskvällen den 9/11. Det meddelar Trafikverket idag. Deras reparationsarbete efter tågurspårningen i Sala den 26 oktober kommer nämligen enligt prognosen att var färdigt vid 18-tiden på måndag.

Anledningen till att arbetet tagit mycket tid i anspråk är att den reglercentral som förstördes vid urspårningen måste byggas upp specifikt för den plankorsning vid vilken den sitter. En plankorsning som är stor och har många tekniska parametrar som ska synkas.

Klockan 18:00 på måndag den 9/11 ska alltså anläggningen vara fullt fungerande för trafik, det är dock oklart exakt när tågföretagen drar igång ordinarie trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.