Foto: SVT

Trafiksituationen förbättras på Erikslund

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av den nya vägen mellan Västerleden och Järnbruksgatan i Västerås skulle ha varit igång redan, men har försenats kraftigt. Nu två år senare har ett beslut i byggnadsnämnden tagits.

Det kommer att bli en förlängning av Järnbruksgatan. Vägen kommer att byggas i skogen vid korsningen av Västerleden och gå rakt igenom till Ikea. Ett beslut som fattades på torsdagen.

Orsaken till den kraftiga förseningen beror på att det har finns flera hundra hektar med fridlysta salamandrar där man ville dra den nya vägen. Nu har man blivit tvungen att tänka om för att dra om vägen lite.

– Ja, det är de som har spökat för oss. Så därför har det inte gått så fort som vi hade önskat, säger Lars Kallsäby (C), ordförande i byggnadsnämden.

Trots att de nu blickar framåt och om att dagens beslut om att den nya vägen blir av, så finns det ändå problem kvar att lösa.

– Samtidigt måste vi ta en rejäl diskussion med Länsstyrelsen om inventeringen av salamandrarna för att komma runt det. För de små rackarna ställer till det för mig, säger Lars Kallsäby (C), ordförande i byggnadsnämden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.