Skogspartiet där våldtäkten ska ha ägt rum, enligt uppgifter. Foto: TT & SVT

Tre tonåringar anhållna för grov våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Tre ynglingar sitter anhållna hos polisen i Västerås misstänkta för att ha våldtagit en flicka i skogen i närheten av Ekbacken.

Det var på söndagseftermiddagen vid 16-tiden som allmänheten slog larm till polisen. Det hördes skrik från skogen nära campingen mellan Johannisberg och Ekbacken. Vägen spärrades av och flera polispatruller skickades till platsen.

En hundpatrull började spåra i området och hittade en ung kvinna i skogsdungen som misstänks ha blivit våldtagen. Kvinnan, som är under 18 år, fördes omedelbart till sjukhus.

– I närheten identifierades och greps två pojkar och senare greps en tredje på annan plats. De är alla i 15-16-årsåldern, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Känner troligtvis varandra

Polisen tror att de misstänkta gärningsmännen och offret känner varandra. Christer Nordström menar att allmänheten inte behöver känna någon oro.

– De misstänkta är frihetsberövade, sen får utredningen visa vem som gjort vad, säger han.

Alla gripna är misstänkta för grov våldtäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.