Mattias Andréasson ser fram emot att uppträda med Albin på lördag i melodifestivalens första deltävling i Göteborg. Foto: SVT

Tredje gången gillt för Mello-Mattias

Uppdaterad
Publicerad

I morgon äntrar västeråsaren Mattias Andréasson Mello-scenen tillsammans med Albin. Om alla goda ting är tre är det kanske deras tur att berika oss i Eurovision Song Contest.

Han har rutin i Melodifestivalssammanhang, Mattias Andréasson, för när han intar scenen med Albin är det tredje gången gillt. Fast han verkar ha fått konkurrens om sina döttrars gunst från en annan duo i sin deltävling.

– Båda mina döttrar gillar ju min musik. Men de går ofta omkring och sjunger på Samir och Viktors låt Groupie, skrattar Mattias.

Så om flickorna kommer att rösta på pappa eller inte återstår att se på lördag.

Intensivt samarbete

– Det känns spännande och som att det var länge sen jag var med sist, så det är jätteskönt att få göra det ihop med Albin, berättar Mattias Andréasson entusiastiskt.

Albin slog igenom 2014 med låten Din soldat, en låt som Mattias producerat. Samarbetet mellan de båda började med en produktion av en annan låt som Albin redan hade. Därefter skrev de Din soldat, och sedan dess har de jobbat intensivt ihop och skrivit så gott som allt material tillsammans. Så även Mello-bidraget Rik.

– Det är en upptempolåt som man blir glad av, och det handlar ju inte om pengar utan om att ha andra världen i sitt liv, som familj och vänner, förklarar Mattias.

Västerås har betytt mycket

Mattias Andréasson är uppvuxen i Västerås, så det var här allt började, från fiolspel på Musikskolan, till musikklass på grundskolan och därefter vidare till musikgymnasium. Och konstellationerna har varit många.

– Det fanns många band och festivaler att få spela på som jag och min dåvarande vapendragare Johannes var med på, så Västerås har absolut betytt jättemycket för mig, nickar Mattias med eftertryck.

Albin och Mattias har startnummer fyra i Göteborg och det kommer att bli deras andra officiella uppträdande tillsammans någonsin.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.