Under ytan på dramaserien

Uppdaterad
Publicerad

Under våren sände SVT dramaserien Jordskott och Salabon Thomas Nordström blev fast. Han har sett hela säsongen en gång, men han vägrade lämna fåtöljen för att ens hämta en kopp kaffe när han tittade. Missar man en sekund har man tappat bort sig, menar han.

När vi plockar upp Thomas Nordström vid hans jobb i Sala är han lyrisk. Han hoppar in i bilen och vi kommer bara ett par meter innan han nämner första inspelningsplatsen. Han har fastnat för dramaserien Jordskott som till stora del spelats in i Sala.

– Det är kul att se hur inspelningsplatserna ser ut egentligen. Jag känner igen miljöerna, eftersom jag bott i Sala hela mitt liv, säger Thomas Nordström.

Vill ha en fortsättning

Första platsen han tar oss till är ett skjul, där seriens karaktär Ylva bor. Där går vi in och tittar. Thomas Nordström går runt i sjulet och tittar upp mot taket där det hänger slangar och vattenflaskor.

– Det här var en av de få platserna jag inte kände igen när jag såg serien, säger han.

Thomas Nordström hoppas på en fortsättning av serien. Han tyckte inte riktigt att den avslutades i första säsongen. Serien tar sin början vid en tjärn och det är där ett barn försvinner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.