Foto: SVT/TT

Västerås stad erbjuder krisstöd efter attackerna i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Västerås stad bekräftar nu att två av offren för terroristattacken i Paris är från Västerås.

Sedan tidigare är det känt att de två bekräftade svenska offren i terrorattacken är kvinnor och kommer från Västerås. En av dem är död. Den andra vårdas fortfarande på sjukhus i Paris.

På söndagskvällen meddelade Västerås kommun på sin hemsida att de kan bekräfta uppgifterna om att de båda kvinnorna är från Västerås.

Terrordåden i Paris

”Vi har nåtts av den fruktansvärda och tragiska nyheten att två av offren för terroristattacken i Paris är från Västerås. Dådet är avskyvärt och måste fördömas på alla sätt.”

Upprättar stödtelefon

Västerås stad har nu upprättat ett särskilt telefonnummer för dem som känner att de behöver prata eller ställa frågor.

– Världen har drabbats. Paris har drabbats. Och Västerås har drabbats. Just nu är vårt fokus och absolut viktigaste uppgift att erbjuda bästa möjliga stöd till alla som behöver det. Våra djupaste tankar går idag till de drabbade och närmast anhöriga, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen kommer dessutom imorgon bitti att flagga på halvstång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet