Victor och Natten har startnummer två i Malmös deltävling. Foto: SVT

Victor och Natten intar scenen på lördag

Publicerad

Artisten Victor och Natten slog igenom för två år sen med singeln Svartsjuk och imorgon debuterar Kolsvasonen Victor Morsing i melodifestivalsammanhang.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse samtidigt som det känns otroligt konstigt att få var med om det här men det känns kul, jag är superladdad, berättar Victor Morsing.

100 % skrevs 2014

2014 tog Victor Morsing klivet från låtskrivare till artisten Victor och Natten då han klättrade på topplistorna med första singeln Svartsjuk.  I Melodifestivalens andra deltävling sjunger han låten 100 procent som skrevs samma år som genombrottet.

En flirtig låt

– Det är en upptempo och glad med mycket energi. Jag tror att folk kommer att känna tempot i kroppen och vilja dansa och så är det en charmig låt som väcker många fina känslor, förklarar Victor.

Det handlar om att var nykär och Victor beskriver den även som en flirtig låt. För ett par veckor sedan hölls första dans repetitionen och det var en hel del att ta in till en början men när SVT Nyheter Västmanland träffade artisten var det bara finslipning kvar.

Från Kolsva

Victor Morsing bor i Västerås nu för tiden men han kommer ifrån Kolsva utanför Köping och han ser fördelar med att växte upp i ett litet samhälle.

– Jag är från Kolsva och jag tror att det varit en bra grundpelare för mig att växa upp i ett litet samhället, menar Victor Morsing.

Har startnummer två

Victor och Natten kliver upp på scen som nummer två inför 15000 personer i arenapubliken och miljoner tv-tittare i Malmö på lördag i Melodifestivalens andra deltävling.

– I början var jag ödmjuk och ville inte se det som en tävling men jag tror faktiskt att jag har bra chans och att folk kommer känna glädjen och energin, ler artisten Victor och Natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.