Ytterligare en äldre bestulen i sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

Vid 16.30-tiden på söndagen ringde det på dörren hos en 80-årig man. Två män bad att få ett glas vatten och trängde sig in hos mannen.

När de kom in i lägenheten delade de två männen på sig och en av männen hittade 80-åringens plånbok. Ur plånboken stal mannen 1800 kronor i kontanter och 80-åringens bankomatkort, och de två männen lyckades även lura till sig koden till kortet.

Efter att de två männen försvunnit från lägenheten kontaktade 80-åringen sin dotter, som hjälpte honom att spärra kortet. Det är oklart om männen hunnit göra några uttag.

Ett i raden av brott måt äldre

I torsdags råkade en 88-årig man ut för en liknande händelse, och i två andra fall har tjuvar tagit sig in hos äldre genom att uppge att de kommit från hemtjänsten. Väl inne i bostäderna har tjuvarna tagit pengar från de äldre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.