Foto: svt

Polisen: Det är blixthalka

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fördes till sjukhus sent på torsdagen efter en singelolycka vid Folkparksmotet. Nu varnar polisen för det hala väglaget.. – Det är blixthalka på E18, säger Thomas Gustafsson, LKC-befäl.

Polis och räddningstjänst larmades vid 20.30-tiden på torsdagskvällen om en singelolycka på E18 vid Folkparksmotet. Enligt polisen rör det sig om tre personer som skadats efter att bilen voltat av vägen.

– Det är en bil som voltat. Tre personer har förts till lasarettet, säger Thomas Gustafsson, LKC-befäl.

Långtradare blockerar E18

Endast några minuter tidigare inträffade ytterligare en olycka vid Frösvi, på Upplandssidan, där en långtradare blivit stående tvärs över vägen och blockerat all trafik österut.

Polisen har en patrull på plats som leder om trafiken mot Stockholm den gamla vägen, från Orrestaavfarten över Östanbro vidare mot Hummelsta och Enköping. Avstängningen väntas bli långvarig. Trafiken i riktning från Enköping mot Västerås ska inte påverkas.

– Det är blixthalka på E18. Vi har haft ytterligare ett par olyckor på vägen, säger Thomas Gustafsson.

Hästsläp i diket

Men det var inte bara på E18 som halkan ställde till det i trafiken. På länsväg 249, strax väster om Arboga, körde en personbil med hästsläp i diket. I riktning mot Fellingsbro ska ekipaget kanat av vägen och i samband med avåkningen välte släpet och blev stående på sidan – med hästen kvar i.

Lyckligtvis skadades ingen person vid händelsen och hästen kunde kort efter att polisen anlänt tas ut ur släpet oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.