Blödande man hittades medvetslös på trottoaren

Uppdaterad
Publicerad

En illa tilltygad man hittades på Syréngatan i Sala under natten mot lördagen. Polisen vill nu ha allmänhetens hjälp för att ta reda på vad som har hänt.

Det var strax efter 1 på natten som förbipasserande ringde SOS Alarm. Polis och ambulans skickades till platsen. Väl framme stötte man på en svårt skadad man som blödde kraftigt från huvudet. Mannen är 63 år gammal och var inte kontaktbar när ambulanspersonalen pratade med honom.

Han fördes snabbt till Västerås sjukhus. Trots de svåra skadorna uppges läget vara stabilt och han hålls kvar för observation.

– Det är oklart om något brott har begåtts, men samtidigt kan man fråga sig om mannen åsamkat sig de här skadorna själv, säger Pelle Nellberg, vakthavande befäl vid Västmanlandspolisen.

Det sägs inte finnas några vittnen för tillfället. En anmälan om misshandel har upprättats och polisen vädjar nu till allmänheten att ringa 114 14 om man sett något misstänkt under natten mot lördagen som kan kopplas samman med den här händelsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.