Foto: SVT

Bomblarm spärrade av Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område i centrala Västerås är avspärrat av polisen. Man misstänker att det kan finnas ett farligt föremål i den källare som brann i måndags kväll och där det bodde fem personer.

Strax efter 19 på onsdagkvällen kunde polisens bombtekniker skjuta sönder det misstänkta föremålet.

– Det hördes en hög knall, berättar Tvärsnytts reporter på plats Erik Sundberg, men vi vet ännu inte vad för slags föremål det handlade om.

Det var i måndags som en brand utbröt i en källare till en bostad på Engelbrektsgatan i centrala Västerås. I samband med röjningsarbetet upptäcktes ett föremål som skulle kunna vara farligt.

Polisen skriver på sin hemsida att man väljer att ”ta det säkra för det osäkra” och har kallat på bombtekniker som ska undersöka det misstänkta föremålet.

De boende på den aktuella adressen håller på att evakueras. Boende i en närliggande fastighet har ombetts hålla sig borta från fönster.

En kvinna är sedan måndags misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha lagt ifrån sig en cigarettfimp som tände eld på en madrass och orsakade eldsvådan.

Dessutom upptäcktes det att källaren gjorts om till bostäder för fem personer. Hyresvärden saknade bygglov för bostäderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.