Foto: SVT

Brottarfest i Västerås: ”Motståndet är tufft”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen blir det brottarfest i Västerås när årets upplaga av Mälarcupen kliver in på mattan.

Mälarcupen är kanske inte någon nyhet för många västmanlänningar då tävlingen har pågått i 48 år – men det är 48 år som har gjort brottarfesten till en av världens största.

– Ja, turneringen har blivit väldigt stor sedan jag var med på 1970-talet. Från början var det bara människor från norr till söder i Sverige som kom men nu har tävlingen blivit internationell, säger tävlingsledaren Kalle Alm om de nästan 900 brottarna från sju olika länder som kommer att kasta runt varandra i Bombardier Arena.

”En kul tävling”

Två som definitivt inte är ovana med att kasta runt både folk och fä, är hemmahoppen Albin Olofsson och Rasmus Åström – båda två med SM-medaljer bakom sig.

– Det är en kul tävling då man får möta brottare från andra länder, men motståndet är tufft. Jag hoppas att det kommer gå bra för mig, säger Albin Olofsson.

Rasmus Åstrom som knep en bronspeng vid USM i år, vet precis vad det är som kommer att få honom att gå hela vägen i Mälarcupen.

– Det är så roligt att lägga motståndaren i mattan så jag tror det kommer att gå bra för mig. Jag ska göra mitt bästa och jag satsar på guld – minst.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.