De turfar genom stan

Uppdaterad
Publicerad

Det är som ett slags digitalt herre på täppan säger en. GPS-orientering säger en annan. Den tredje kallar Turf för ett mobilspel. Vad det än är – häng med på en ovanlig cykeltur!

De har hakat på den senaste trenden realtidsspel för smartphones. Spelet går ut på att samla poäng, vilket görs genom att ta över zoner och behålla dem så länge som möjligt. Man tar över zonen genom att befinna sig på platsen rent fysiskt.

Enligt de som håller på med det innebär det att man rör sig mer än man har tänkt själv – och det är inte svårt att se glädjen och inspirationen på deltagarna vi möter i Västerås.

– Jag började för motionens skull. Man cyklar så in i bomben, som man inte gör annars. Man ska bara ta en zon till och plötsligt har man åkt tre mil, fast det var fem kilometer hem säger Kerstin Asp.

Se inslaget i toppen av artikeln – och hör vad SVT:s webbexpert Nanok Bie har att säga om trenden i klippet till höger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.