Foto: Daniel Gustafsson, SVT

Flygdagen på Hässlö inställd i år

Uppdaterad
Publicerad

Ingen flygdag på Hasslö i Västerås i år.

I år blir det ingen flygdag på Hässlö i Västerås. Flygdagen har funnits sedan 1999 varje år under sista helgen i maj men i år blir det ett uppehåll. Detta eftersom Västerås flygmuseums nya styrelse anser att det inte finns tillräckligt med resurser för en ny flygdag.

– Vi beklagar det såklart. Det är ju en gammal tradition som har funnits sedan Västerås flygmuseum startade, men styrelsen har tagit beslutet att vi ska ta en andhämtningspaus, men återkommer nästa år igen, säger Tommy Olsson, pressansvarig på Västerås Flygmuseum.

Anledningen till at flygdagen ställs in är för att styrelsen har stora expansionplaner inför sommaren och hösten.

”Vill satsa rejält”

– Vi vill satsa rejält på en utbyggnad av faciliteter och bygga en ny entré och reception. Vi vill även bygga ut cafét, barnavdelningen och konferenslokaler.

De vill försöka kompensera den inställda flygdagen i sommar genom att ha lite spontana familjedagar med ”Öppet hus”.

– Vi vill försöka kompensera liite. Det är svårt att satsa på både en stor expansion och en flygdag, säger Tommy Olsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.