Föräldrar får julklappar

Uppdaterad
Publicerad

Bäckbykyrkan i Västerås har julklappsutdelning redan nu till den som inte har råd att köpa egna julkappar till sina barn. Det är en del av en kampanj som kyrkan haft sedan november att se till att alla barn får en julklapp i år.

– Julen är en härlig tid för många som har pengar till mat och julklappar till sina barn men det är ångest för dem som inte har möjlighet att köpa julklappar till sina barn, säger Giselle Hedman, diakon på Bäckbykyrkan.

Sedan november har Bäckbykyrkan i Västerås en kampanj där den som vill kan lämna en julklapp under granen och den som behöver hämta en. Förra året fick ett trettiotal familjer julklappar till sina barn, i år hoppas kyrkan kunna hjälpa ännu fler.

– Det är många som kommer hit. Just nu kommer många flyktingar med sina barn och ibland även pensionärer som inte har råd att köpa julklappar till sina barnbarn, säger Giselle Hedman.

Men hur ska man tänka kring betydelsen av en gåva – kring det materiella i förhållande till kyrkans budskap?

– Det är en sådan rolig och härlig del av att fira jul, att få dela den gemenskapen och ta emot gåvor. Redan när Jesus föddes så kom ju många till honom med gåvor för att hylla honom och för att fira. Det är en gammal tradition och gåva förknippas med, säger Mats Nyholm som är präst i Bäckbykyrkan.

– Egentligen hjälper ju kyrkan året runt med någonting men just den här kampanjen var att lyfta fram behovet att julklappar, säger Giselle Hedman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.