Foto: SVT

(FP) i Skinnskatteberg vill ha revansch

Uppdaterad
Publicerad

I Skinnskatteberg har Socialdemokraterna majoritet tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet, trots att Folkpartiet fick 30 procent av rösterna i förra valet. Nu inför årets val är Folkpartiet revanschsugna.

Folkpartiet vann majoritet valet 2006, men förlorade makten mot Socialdemokraterna för fyra år sedan. Under förra valet fick Folkpartiet stort stöd av kommuninvånarna, men det räckte inte hela vägen.

– Vi var väldigt besvikna efter valet 2010. Vi trodde att vi skulle få mer inflytande än vad vi fick, men tyvärr blev det inte så, säger Carina Sándor (FP).

Kommunresan – Valet nära dig

S+V+MP styr

Den senaste mandatperioden har Socialdemokraterna styrt kommunen tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

– Vi har ju ett majoritetsstyre tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Vi har fler väljare tillsammans än vad Folkpartiets samarbetspartier har, säger Karin Lindström (MP).

Folkpartiet har öppna möten runt om i kommunen och de tror att de har fått stort stöd på grund av det.

– Vi säger att alla är välkomna till mötena och då kommer människor som aldrig varit på politiska möten. Ur den skaran har vi fått alla våra medlemmar, säger Vanja Leneklint (FP).

Nya samarbeten kan bli aktuella

Folkpartiet går till val tillsammans med alliansen, men Miljöpartiet är öppna för nya samarbeten.

– Vi vill ha två lärare i varje klass, för vi tror att det skulle vara bra för barnen. Är det så att ett annat parti som vill prova den idén, så ja då kanske vi nappar på det, vem vet, säger Karin Lindström (MP).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunresan – Valet nära dig

Mer i ämnet