Västmanlands nya landshövding Håkan Wåhlstedt. Bilden är från 2005. Foto: Pernilla Wahlman/TT

Han blir ny landshövding i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har idag utsett Håkan Wåhlstedt till ny landshövding i Västmanland. Hans förordnande gäller från 30 januari och sex år framåt.

– Jag är glad över att regeringen idag har kunnat utse en ny landshövding för Västmanland och att Håkan Wåhlstedt har tackat ja till uppdaget. Västmanland är en viktig del av Sverige och därför känns det både roligt och viktigt för länet att det också är någon med fast förankring i Västmanland. Jag ser fram emot att besöka Håkan Wåhlstedt på sin nya post så snart som möjligt, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Håkan Wåhlstedt är född 1963 i Västerås och har en Filosofie Doktorsexamen i Företagsekonomi från Stockholms universitet. Han doktorerade 2001 med avhandlingen ”Resultatredovisning för hållbar utveckling”. Håkan Wåhlstedt var partisekreterare för Miljöpartiet under åren 1999-2007 och efter det har han varit verksam i egen konsultverksamhet. Wåhlstedt har också varit ledamot av ansvarskommittén 2003-2007 som såg över statens regionala indelning och organisering. Lokalt har han varit kommunalråd och kommunfullmäktiges ordförande i Västerås.

– Jag känner ett starkt engagemang för Västmanland och ser fram emot att tillsammans med alla goda krafter verka för en positiv utveckling i länet, säger Håkan Wåhlstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.