Johan Seige står bakom arrangemanget ”Släcka bränder” Foto: Privat

Han ordnar konsert för brandoffren

Uppdaterad
Publicerad

Ett 60-tal artister och organisationer går nu samman i arrangemanget ”Släcka bränder”. Under flera konserter ska de samla in pengar till brandoffren efter skogsbranden i Västmanland i somras.

Johan Seige är inte den som sitter still när det behövs hjälp.

Efter att ha läst mängder med inlägg på Facebook från de som drabbats i branden bestämde han sig för att dra sitt strå till stacken. Eftersom han är musiker och arrangör själv gjorde han det som låg närmast – bestämde sig för att ordna en konsert för att samla in pengar.

Skogsbranden i Västmanland

Han skrev ett inlägg och frågade om någon var intresserad av att vara med i arrangemanget som han kallar ”Släcka bränder” och tog sedan hunden på en promenad.

”Enormt gensvar”

Några timmar senare upptäckte han att hans inlägg delats flera hundra gånger, att 60 artister svarat att de ville vara med och flera spelställen hade hört av sig och erbjöd lokaler.

– Gensvaret från artistkollegor har varit enormt, säger Johan Siege, till Västmanlandsnytt. Det var inte riktigt vad jag hade räknat med.

Det har gått tre veckor sedan Johan Seiges upprop och den 29-30 augusti kommer flera konserter att genomföras i Norberg, Västerås, Hallstahammar och Skinnskatteberg.

Dessutom blir det en konserthelg i Uppsala och Stockholm i slutet av september.

Pengarna kommer sedan överlämnas till Civilförsvarförbundet för vidare utdelning till de som kommer behöva hjälpinsatser. Att valet föll på just Civilförsvarförbundet beror på att de valt att ge pengar till dem vars försäkringar inte täcker de skador som åsamkats av branden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Västmanland

Mer i ämnet