Sommarlägret för utsatta barn

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen drog organisationen ”Dela glädje” igång ett nytt sommarläger i Västerås. Ett sommarläger som riktar sig till socialt- eller ekonomiskt utsatta barn och ungdomar.

– Vi vill ge barnen en möjlighet att få uppleva något som de kanske inte skulle få uppleva annars. Sedan är det ju också så att när man kommer tillbaka till skolan är det ju kul att kunna ha något att berätta om sommarlovet, säger Carl Andersson, en av lägrets fem ledare.

Under tre dagar kommer de elva deltagarna i Västerås nya sommarläger, bland annat få åka ribbåt, golfa och testa på wakeboard. Det är den ideella organisationen ”Dela glädje”, som står bakom lägret, som riktar sig till socialt- eller ekonomiskt utsatta barn och ungdomar mellan 12 och 15 år.

Det kan till exempel var barn och ungdomar med föräldrar som inte har råd att åka iväg på semester eller betala för aktiviteter.  

– Jag tror att det betyder ganska mycket för barnen, att få prova på något nytt och utvecklas, säger Carl Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.