Foto: SVT

Här blir det lättare att parkera

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår ett arbete med att öka antalet parkeringsplatser vid Västmanlands sjukhus i Västerås. Det efter klagomål och synpunkter från både personal och besökare.

– Det handlar om att lyssna på medborgarna och vi ser ett behov bland personal och besökare, säger landstingsrådet Andreas Porswald (MP).

I förra veckan blev ett 40-tal parkeringsplatser tillgängliga vid akutmottagningen och till årsskiftet väntas ytterligare en parkering öppna, mittemot sjukhusets huvudentré, på samma plats där man tidigare i år rev en administrativ byggnad.

Totalt handlar det om 50 nya parkeringsplatser för besökare och 25 för personal. I början på nästa år ska ytterligare en administrativ byggnad rivas mittemot sjukhuset, men om det också blir en parkering är för tidigt att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.