Här får SVT Västmanlands reporter Natalie Caballero Löf prova på att skämmas i skampålen. Foto: Foto: Robert Reinholdsson

Här hamnar reportern i skampålen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen öppnar länsmuseets nya utställning om medeltiden i Västmanland. Utställningen fokuserar mycket på våra sinnen och tanken är att besökarna ska få lukta, känna och lyssna på medeltiden.

– Vår ambition är att alla sinnen ska vara igång och det ska vara lekfullt, säger Helena Arnell, utställningsproducent.

Utställningen ”När då var nu – medeltidens makt och människor” är en del av länsmuseets basutställningar, som skildrar olika tidsepoker i Västmanland.

Del två: Medeltiden

Den första delen, som invigdes förra året handlar om forntiden, men på lördag är det dags att inviga del två, som alltså handlar om medeltiden.

– Detta är en gammal dröm och längtan, både från oss och besökarna, att berätta om Västmanlands historia, säger Helena Arnell.

Förutom att titta på föremål från medeltiden, kan besökarna också prova medeltida kläder, spela spel och se filmklipp.

Tidsepoken i Västmanland

För den som vill veta mer finns också möjlighet att läsa på vid speciella stationer, där man genom att klicka på en skärm får fram mer fakta om medeltiden i länet. Men man måste inte vara historiskt intresserad för att se utställningen.

– Även om man inte är historiskt intresserad, så ska man kunna hitta något som tilltalar en, säger Helena Arnell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.