Foto: Scanpix

Här finns Västerås hälsosammaste mat

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av pengar och diplom ska vi både äta sundare och mer ekologiskt – bäst i år är Hagalidsgården.

I dag prisades Hagalidsgården i Västerås av kommunen med Folkhälsopris 2013. Priset är en del av kommunens projekt Framtidens mat och i år skulle det gå till ett äldreboende. På plats vid prisutdelningen var juryns ordförande Solveig Sandberg och äldrenämndens ordförande Carin Lidman och motiverades på följande sätt:  

”På Hagalidsgården är måltiden ett tillfälle för samvaro i trivsam miljö. Maten är god. Bemötandet kännetecknas av värme och genuint intresse för de boende och deras önskemål. Det finns en stark kraft att komponera menyer med hänsyn till såväl traditioner som till miljöpåverkan.”

På kommunens hemsida står det att huvudmålen för Framtidens mat är att få fler nöjda matgäster, öka andelen ekologiska livsmedel och minska klimatpåverkan från maten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.