Stig Henriksson (V) Foto: SVT

Henriksson vill inte lämna Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

Stig Henriksson har en plats i riksdagen om han vill. Något beslut har han inte tagit ännu men en sak är säker – han vill inte flytta från Fagersta.

Varför Henriksson nu blivit kryssad som riksdagledamot lägger han över hos väljarna. Men han hoppas på att många i Västmanland uppskattat det han både sagt och gjort genom åren. När han fick beskedet att han röstades fram blev han förvånad.

– Ja, det är klart att det är en intressant utmaning att komma till riksdagen efter alla dessa år i lokalpolitiken, samtidigt är det en ganska stor omställning. Jag tror att det skulle vara en intressant livserfarenhet och förhoppningsvis skulle man kunna göra någon nytta,

Vad tror du att du skulle kunna utföra för nytta i riksdagen?

– Jag har ju med mig en hel del erfarenheter, har kommunal erfarenhet och allmän klokskap efter alla dessa år i livet.

Beslutet ska han fundera på men han står i alla fast vid att inte flytta ifrån Fagersta.

– Att det blir en förändring är ju helt klart. Det är i och för sig intressant och stimulerande på sitt sätt, men det gäller att välja rätt förändring enligt mina förutsättningar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.