”Hur efterbliven är du?”

Uppdaterad
Publicerad

Häromdagen gick VIK Hockeys vice ordförande ut med att hon ville städa upp i språket på läktaren, bland annat genom att få fler kvinnor att gå på matcherna. Ett utspel där supportrarnas reaktioner inte direkt lät vänta på sig.

– I princip samma sekund som inslaget sändes fick jag en hel del frustrerade kommentarer på twitter, säger Madeleine Ahlqvist, vice ordförande i VIK hockey.

I twitterflödet går många hårt åt tanken att med hjälp av spelarfruar och flickvänner göra hockeyn till en trevligare plats och få bort de fula orden som många gånger skriks från läktarplats.

”Jag vet inte vad Ahlqvist vill göra av ABB Arena. Men vill hon ha det familjärt och mysigt står Leos Lekland till förfogande”, skriver en person på twitter.

En annan skriver:

”Hur efterbliven är du??

Madeleine Ahlqvist är förvånad över reaktionerna hon fått.

– Jag var inte riktigt beredd på att det skulle röra upp så mycket känslor, det är sorgligt att en del människor lägger energi på att uttrycka sig såhär.

Det går lite knackigt för VIK hockey på isen, torsk mot Mora senast, då uttrycker sig en person på twitter såhär.

”3-0 Mora och Ahlqvist tycker att det är läge att handplocka sin publik. Var glad så länge någon vill se VIK Hockey över huvudtaget”.

Ett påstående som Madeleine Ahlqvist slår ifrån sig.

– Jag har egentligen bara uttalat att vi ska försöka få mer publik, det ska inte vara en liten grupp som ska få titta på hockey, det ska vara för alla, som det ser ut idag är det väldigt enkönigt på läktaren och där måste vi tänka om för att locka fler, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.