Ny utställning i Västerås

Publicerad

På lördag är det vernissage på utställningen ”Dialoger kring det fördolda” på konstmuseet i Västerås. De två konstnärerna Christina Skårud och Magnus Larsson har jobbat tillsammans och har sina rötter i Västerås.

Kan man genom samtal och gemensamma erfarenheter ställa två individuella uttryck bredvid varandra, så att ett tredje växer fram? Konstnärerna har fört en sådan dialog under lång tid. Målningar, animationer och installation samverkar.

Christina Skårud och Magnus Larsson tillhör samma konstnärsgeneration. Födda i Västerås i början av 1970-talet och med gemensam bakgrund på Västerås konstskola. Under 1990-talet gick de på Konsthögskolan Valand.

Efter studietiden fann båda sin utgångspunkt i måleriet. Vänskapen och dialogen kollegor emellan har de hållit vid liv. Under senare år har samtalen fört deras individuella och gemensamma arbete vidare och resulterat i utställningen ”Dialoger kring det fördolda”.

I deras till ytan realistiska bildvärldar kan man ana undertoner. Här ställs frågor kring varseblivning, självreflektion och existentialism.

Vad är det som döljer sig bakom det vardagliga? Hur uppfattar vi verkligheten?

Det på ytan välbekanta innehåller fler betydelser. Verken uppmanar oss till fortsatt dialog om vad det är vi ser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.