Foto: TT

Idag öppnade mötesplatsen för EU-migranter

Uppdaterad
Publicerad

Idag öppnade den mötesplats som ska erbjuda mat och duschmöjligheter för de EU-migranter i Västerås som vill. Ingen dök dock upp på premiären.

Mötesplatsen kommer att ha öppet mellan 10 och 12 vardagar och förutom mat och dusch kan EU-migranterna tvätta kläder och en dag i veckan få samhällsinformation med tolkmöjlighet.

– Det känns bra, känns riktigt att det görs något även om det behövs göras mycket mer, säger Ronald Henriksson på Stadsmissionen.

Tiggarnas vardag – Tvärsnytt

Det är Stadsmissionen som nu kunnat avsätta en halvtidstjänst, med ett kommunalt bidrag på 120 000 kronor, som står för verksamheten på Kaserngatan 12 på Viksäng i Västerås. Nu pågår arbetet med att få ihop volontärer från Svenska kyrkan, andra församlingar och frälsningsarmen som behövs för att verksamhetn ska kunna fortgå.

– Att ingen hittade hit idag när vi öppnade beror nog på att det tar tid att få det inmatat att vi finns, vi vet också att många av EU-migranterna åkt hem över jul och att det den närmaste tiden kommer komma tillbaka många, säger Ronald Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tiggarnas vardag – Tvärsnytt

Mer i ämnet