”Jag hade full kontroll hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

I lördags tog Benjamin Kalinovic hem ett av EM-bältena i boxning – och det på hemmaplan i Västerås. Nu väntar vila och uppladdning inför nya matcher och kanske även en VM-match redan nästa år.

– Mitt mål var att träffa honom, tydliga träffar och jag satte mina kroppsslag på honom, rörde mig, jabbade och kände att jag hade full kontroll hela tiden, säger Benjamin Kalinovic.

Hur är känslan nu?

– Det här bältet känns jättebra, det finns ju tyngre bälten att plocka så är det men det här är ett steg i rätt riktning och det är bara att ladda om nu och sätta igång igen, säger Benjamin Kalinovic.

Inför en extatisk hemmapublik vann Benjamin Kalinovic matchen om europatitelbältet WPBF. Den 32-åriga västeråsaren vann över sex ronder av en enad domarkår. Målet framåt är en chans på ett VM-bälte.

När kan du gå en sån match i så fall?

– Det blir nästa år givetvis i så fall, men nu vill jag bara ta det lugnt, fira jul och bara vara med familjen, säger Benjamin Kalinovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.