Foto: TT

”Jag hoppas att vi tar det”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en tuff match mot Björklöven. Det menar VIK Supports ordförande inför den avgörande sista omgången i hockeyallsvenskan.

Västeråslaget är en poäng från att ta en av de två åtråvärda finalplatserna till SHL, men Umeålaget kommer att bjuda på tufft motstånd.

– Björklöven är ett bra lag, så det gäller att vi inte tar ut för mycket i förskott. De är i bra form och gnetar på, säger Tom Lindh, ordförande för VIK Support.

VIK saknar den kanadensiska stjärnforwarden Jeremy Williams som skadade sig i matchen mot AIK. En stor förlust menar Tom Lindh.

– Han är en viktig kugge i laget och han kommer att saknas, framförallt i powerplay, säger han till Västmanlandsnytt.

Förlust senast

Senast lagen möttes ledde VIK med 3-0 efter två perioder, men matchbilden vände snabbt och Björklöven vann med 4-3 efter straffar. En matchbild de inte vill återuppleva på hemmais.

– Jag tror att vi kan hjälpa laget genom att lyfta dem. De senaste matcherna har det varit bra tryck på läktarna och vi ska bjuda på samma sak idag, säger Tom Lindh

Vad hoppas du på?

– Jag hoppas att vi tar det – att vi vinner, Karlskrona förlorar och Malmö vinner. Då slutar vi etta i tabellen, säger Tom Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.