Foto: SVT

E18 avstängd hela natten

Uppdaterad
Publicerad

E18 mellan Västerås och Köping är avstängd under hela natten mot onsdagen efter en dag av trafikkaos. En långtradare behöver bärgas.

– De behöver båda körbanorna för att få upp en långtradare, säger Ann-Charlotte Israelsson, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

Avstängningen skulle inledas klockan 22.20. Trafiken dirigerades om via mindre vägar. Enligt en ny prognos från Trafikverket kommer trafiken släppas på vid 10-tiden på morgonen.

Många trafikolyckor i snön

Trafikläget var mycket svårt under dagen.

– Det är kaos överallt mellan Västerås och Köping, framför allt på E18. Ofta blir det kökrockar så fort man stannar. Folk kör med fem centimeters avstånd och då är det inte konstigt att man krockar, sade Ann-Charlotte Israelsson, kc-befäl vid Västmanlandspolisen.

Läget är mycket ansträngt

Omkring ett 70-tal olyckor inträffade under dygnet och trafikläget i Västmanlands län var mycket ansträngt, uppgav polisen.

– Det händer en trafikolycka nästan varje minut. Man åker förbi olyckor men förstår inte att det är halt, och så krockar man längre fram, berättade kc-befälet Ivan Åslund tidigare under dagen.

Fler ambulanser

Räddningstjänsten tog in tre extra ambulanser för att förstärka sin beredskap.

Tidigare under dagen stängde polisen av E18 helt i båda riktningar mellan Köping och Västerås. Under eftermiddagen tog polisen bort avspärrningarna, men de långa köerna bestod, och nya olyckor stoppade upp trafiken gång på gång.

Enligt SMHI fortsätter snöfallet en bit in på natten. Polisen skriver på sin hemsida att man ska undvika att ta bilen om möjligt.

– Att tänka på är ju att man håller avstånd, det är ju A och O, oavsett hur långsamt man kör, sade Ann-Charlotte Israelsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Många trafikolyckor i snön

Mer i ämnet