Lag från MDH vidare till semifinal i Teknik-SM

Uppdaterad
Publicerad

Laget ”Opposite directions” från Mälardalens högskola (MDH) knep en av de åtta semifinalplatserna under torsdagen.

15 lag deltog i kvaltävlingarna som avgjordes under torsdagen i datasalar över hela landet. Resultatet blev att åtta lag gick vidare, däribland laget från MDH.

– I år var det mycket jämnt. Tävlingen avgjordes inte förrän under de sista minuterna av tävlingen, säger projektledaren Lotta Lundqvist.

Semifinalen går av stapeln 16-17 november i Stockholm. Då får de åtta lagen jobba med problem av både teoretisk och praktisk natur. En av uppgifterna blir att ta fram ett förslag på lösning av ett verkligt problem i ett av Ingenjörer utan gränsers projekt i Tanzania.

Tre lag går sedan vidare till final 17-18 november. Vinnarna får jobba med den bästa lösningen tillsammans med Ingenjörer utan gränser.

Teknik-SM (Svenska Mästerskapen i Framtida Teknik) instiftades år 2000 och arrangeras av Sveriges ingenjörer i samarbete med bland andra Ingenjörer utan gränser, Womenengineer, IVA och Ny Teknik

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.