Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson. Foto: TT

MP behåller mandat i Norberg

Uppdaterad
Publicerad

Rösträkningen efter valet har idag gått in i en ny fas. Kommunernas preliminära rösträkning avslutades idag då även förtidsröster och utlandsröster räknades i respektive kommun.

Den enda förändring bland länets kommuner jämfört med i söndags är att i Norberg så får Miljöpartiet behålla sitt enda mandat som de såg ut att förlora under valnatten. Partiet för Norbergs framtid (PNF) som såg ut att få tre mandat, får istället två. I Sala har Feministiskt Initiativ fått ett mandat. Understrykas ska dock att även detta är ett preliminärt resulatat.

Helt klart nästa vecka

Länsstyrelsen startade under måndagen den slutgiltiga rösträkningen och det är den som i slutändan gäller. På lördag den 20/9 väntas västmanlänningarnas resultat till riksdagen vara helt klart, och nästa vecka kommer kommunvalet och landstingsvalet att stå färdigt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.