OS-silver till Johan Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Skultuna-sonen Johan Olsson var länge tveksam till OS. Men storformen hittade han snabbt och på fredagen blev det OS-silver.

Det var länge tveksamt om Johan Olsson skulle hinna bli frisk till OS. I januari konstaterades att Olsson ådragit sig en överbelastningsskada i området runt ett revben. Som om det inte var nog med det stördes svenskens OS-uppladdning av en efterföljande lungsäcksinflammation.

Fredagens tävling i OS är Olssons första tävlingslopp i år, men han visade direkt att han hittat tillbaka till storformen. Han öppnade piggt och gjorde ett starkt, kontrollerat lopp. Cologna startade en halv minut bakom Olsson och var ikapp svensken när de kom tillbaka till skidstadion.

Tvärsnytt OS

Det blev även en svensk bronsmedalj genom Daniel Richardsson.

Redan har längdlandslaget tangerat de sju medaljerna i Vancouver-OS. Då tog Sverige tre guld, två silver och två brons i längdspåren. Hittills i Sotji har det blivit fem silver och två brons.

Fortfarande återstår alla fyra stafetterna, samt 30 km (fristil) för damer och 50 km (fristil) för herrar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tvärsnytt OS

Mer i ämnet