Polis jagade bil på E18

Uppdaterad
Publicerad

Drograttfull flydde från polisen i stulen bil.

Strax före 02.00 på natten mellan fredag och lördag skulle polisen skulle stoppa en bil för kontroll på Malmabergsgatan i Västerås. Då tryckte föraren istället på gasen och körde ut på E18.

Polisbilen följde efter och i höjd med Hallstahammar fick man hjälp av ytterligare två polispatruller. Den ena kunde lägga sig framför den flyende bilen.

När vägen efter ett tag blev enkelfilig lyckades polisen bromsa ner farten. Färden slutade ändå med att den flyende bilen kraschade in i vägräcket. Fordonet fick plåtskador, men den man i 40-årsåldern och den kvinna i 20-årsåldern som satt i bilen klarade sig utan skador.

De fördes genast till polishuset i Västerås och är nu misstänkta för bland annat biltillgrepp, vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och för att ha innehavt narkotika.

Vägen fick stängas av i en timme under natten för att bilen skulle kunna bärgas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.