Foto: Scanpix

Rånade matbutik med yxa

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inte gripit någon misstänkt för rånet mot en livsmedelsbutik i Västerås vid 16-tiden på torsdagen. Två maskerade män, varav en var beväpnad med en yxa, hotade personalen och tvingade till sig kontanter.

Vid 16.05 på onsdagen fick polisen larm om ett pågående rån i  livsmedelsbutiken Netto på Bangatan på Gideonsberg i Västerås.

Två män i 20-årsåldern rånade då butiken och minst en av dem var beväpnad med en yxa. De båda männen var maskerade och klädda i mörka kläder.

– Personalen mår under omständigheterna bra, säger vakthavande befäl Martina Saghamre. Ingen ska ha fått några fysiska skador.

Männen fick med sig kontanter och strax därefter försvann de från Netto på Bangatan och körde i riktining mot Tunbytorp i en grön Saab 9000.

Flera kunder i butiken bevittnade rånet och några passade också på att ta bilder på rånarna innan de försvann från platsen.

Bilen hittad

Ett stort polispådrag sattes in i jakten efter rånarna, men utan resultat.

Tidigt på kvällen hittades flyktbilen som var anmäld stulen.

– Vi har bärgat den för teknisk undersökning, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens länskommunikationscentralen i Västmanland.

Det finns inga rapporter om att någon skadats vid rånet.

Ingen är gripen men polisen bedömer att det finns mycket att gå vidare på i utredningen.

– Det är fanns många vittnen på plats och det finns ju bilder, säger Thomas Gustafsson vid polisens ledningscentral på fredagsmorgonen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.